خانه / دانش نامه / انواع دوربین‌های مدار بسته از نظر شکل ظاهری

انواع دوربین‌های مدار بسته از نظر شکل ظاهری

تاکنون حتماً شما هم با تفاوت شکل ظاهری دوربین‌های مدار بسته برخورد کرده‌اید. این تفاوت ظاهری بی‌دلیل نیست بلکه به جهت آن است که کاربرد و محل نصب دوربین‌ها در مکان‌های مختلف متفاوت است. به همین دلیل دوربین‌های مدار بسته به دسته‌های مختلفی بر اساس کاربرد و محل نصب آن‌ها، تقسیم می‌شوند. در این مقاله از سی پالس تلاش می‌کنیم تا در مورد انواع دوربین‌های مدار بسته از نظر شکل ظاهری توضیحاتی را ارائه دهیم.

انواع دوربین‌های مدار بسته بر اساس شکل ظاهری

1) دوربین‌های مدار بسته گنبدی (Dome)

2) دوربین‌های مداربسته گلوله‌ای (Bullet)

3)دوربین‌های مداربسته گردان (Speed dome)

4) دوربین‌های مداربسته جعبه‌ای (Box)

 

1)دوربین‌های مدار بسته گنبدی (Dome):

دوربین دام
دوربین دام

این دوربین‌ها همانطور که از نام آن‌ها پیداست گنبدی شکل هستند و بیشتر در محیط‌های مسقف استفاده می‌شوند. این دوربین‌ها به دلیل شکل ظاهری که دارند بر روی سقف محیط به راحتی نصب می‌شوند و نسبت به دوربین‌های دیگر حجم کمتری را اشغال می‌کنند و از ظرافت بیشتری برخوردار هستند. به همین جهت بیشتر در محیط‌های خانگی، اداری و تجاری که مسقف و بسته هستند از این نوع دوربین‌ها استفاده می‌شود.

این دوربین‌ها عموما کاربرد صنعتی ندارند، زیرا در مقابل گرد و غبار و رطوبت آسیب پذیری بیشتری نسبت به دوربین‌های دیگر دارند. البته با پیشرفت تکنولوژی برندهای معتبر از این نوع دوربین‌ها با درجه حفاظتی بالا ساخته اند که می‌توان از آن‌ها در محیط‌های  خارجی که در معرض گرد و غبار و رطوبت هستند، استفاده کرد.

2)دوربین‌های مدار بسته گلوله‌ای (Bullet):

دوربین بولت
دوربین بولت

  این دوربین های مداربسته شکلی استوانه‌ای دارند که کار بردِ بیشتر آنها در محیط های باز است.این دوربین ها عموما دارای درجه حفاظتی بالایی هستند که می‌توانند از ورود گرد و غبار و رطوبت به داخل خود مقاومت کنند؛به همین جهت در محیط های صنعتی کاربرد بیشتری دارند.این دوربین ها هم قابلیت نصب بر روی دیوار و هم سقف را دارند ولی معمولاً از آن ها بر روی دیوار ها استفاده می شود و تنها تفاوتی که با دوربین های  دام دارند در شکل ظاهری آنهاست. 

در اصل تفاوت دوربین ها بر اساس ویژگی های دیگری همچون روش  انتقال سیگنال ,قدرت پردازش تصویر وضوح تصویر و فرمتی که پشتیبانی می کنند می باشد.

 

3)دوربین های مدار بسته گردان(Speed Dome)

دوربین اسپید دام
دوربین اسپید دام

 این دوربین ها کاربردی نسبتاً پیشرفته تر دارند؛در محیط های بسیار بزرگ که نیاز به زوم شدن تصویر می باشد یا دوربین باید در جهت های مختلف گردش داشته باشد،از این نوع دوربین ها استفاده می شود.

بنابراین همانگونه که مشخص است این دوربین ها می توانند محیط بسیار وسیعی را مورد پوشش قرار بدهند. اما از نظر قیمت این دوربین ها تفاوت بسیاری با دوربین های دام و بولت دارند.

 از نظر فرمت انتقال تصویر هم هم از نوع آی پی(تحت شبکه)هم از نوع آنالوگ آن در بازار موجود است.

 

4)دوربین های جعبه ای(Box)

دوربین جعبه ای
دوربین جعبه ای

 این دوربین ها از نظر شکل ظاهری،مستطیل شکل هستند و قابلیت های بسیار بیشتری نسبت به دوربین های دام و بولِت دارند . بیشتر در محیط های صنعتی از آنها استفاده می شود. این دوربین ها هم قابلیت نصب در محیط بیرونی و هم داخلی را دارد و از نظر کیفیت و وضوح تصویر قدرت بسیار بالایی نسبت به دو نوع دام و بولت دارند.

 اکثر مدل های این دوربین قابلیت تنظیم لنز و تعویض لنز را دارد که این خود باعث افزایش بسیار زیاد وضوح تصویر و کیفیت آن می شود.این نوع دوربین ها به دلیل لنز قدرتمندی که دارند کیفیت تصویر بسیار مطلوب تری به کاربران ارائه می دهند.

 

دوربین های مدار بسته از نظر شکل ظاهری انواع دیگری هم میتواند داشته باشد.اما عمومی ترین اشکال آنها را برای شما توضیح دادیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X
X